Thailand Treks | Thailand Tours and Thailand Holidays

Custom Itineraries

Bangkok – Chiang Mai Overland 4 Dagen (1060 km)

Ä 285.00 / Per Person

Dag 1
U gaat per dagtrein van Bangkok naar Phitsanulok. Onderweg ziet u het Thaise platteland en u begrijpt waarom men dit gedeelte de rijstschuur van Thailand noemt, u ziet rijstvelden tot aan de horizon. Bij aankomst in Phitsanulok halen wij u op bij het treinstation en brengen u naar La Paloma hotel.  

Dag 2
Uw gids haalt u op bij uw hotel, in Phitsanulok bezoeken we de Wat Mahathat, een van de meest belangrijke temples in Thailand met een prachtig boeddhabeeld. Heel veel Thaise mensen bezoeken deze tempel en de sfeer is heel speciaal. Dan naar Sukothai, de eerste hoofdstad van Thailand. We huren huur fietsen en zien de overblijfselen van deze 700 jaar oude stad. In het plaatsje Mae Sot bezoeken we de grensmarkt aan de Moei rivier en een Birmese temel met een gigantische liggende boeddha van 45 meter. We overnachten in Mae Sot.

Dag 3
De ochtendmarkt in Mae Sot is heel kleurrijk, u ziet een mix van Thaise, Indiase, Birmese en Bergstammen die locale produkten verkopen. We rijden richting Mae Sariang over een weg pal aan de Birmese grens.  Er zijn hier een aantal vluchtelingenkampen waar de Karen  die uit Birma gevlucht zijn worden opgevangen. De weg is op verschillende plaatsen erg slecht maar het landschap is prachtig. Overnachting in Mae Sariang.

Dag 4
We rijden naar het nationale park  en gaan in totaal 45 kilometer klimmen. 5 kilometer onder de top  stoppen we bij 2 prachtige pagodes die gebouwd zijn ter gelegenheid van de 60e verjaardag van respectievelijk de koning en de koningin. Vanuit de linkerpagode (die van de koning) heb je een prachtig uitzicht. We rijden de laatste 5 kilometer naar de top (2565 meter) waar een radarstation staat (geen foto’s !). Hier maken we een wandeling door prachtig bos met ook vele mossen, een hele bijzondere sfeer. Na de lunch stoppen we bij een Karendorpje, een van de grootste bergstammen in Thailand afkomstig uit Birma Ze zijn gevlucht omdat ze onderdrukt werden door het militaire regime. Ze leven nog behoorlijk primitief in huizen op palen met meestal geen electriciteit. Ook hebben ze een eigen klederdracht, de ongetrouwde meisjes dragen witte gewaden, de getrouwde vrouwen rode of paarse rokken. Dan is het tijd voor de prachtige Vachirathan waterval, we kunnen hier zwemmen. Laat in de middag arriveren we in Chiang Mai

Inclusief: 
Verblijf in 3-sterren hotels met ontbijt 
Trein ticket Bangkok-Phitsanulok 2e klasse aircon 
Transfer trein naar het hotel in Phitsanulok 
Aircon auto met chauffeur voor 3 dagen 
Engelssprekende gids

Exclusief:
Andere maaltijden 
Entreegelden 
Persoonlijke uitgaven en tips

Prijs per persoon:

2 personen = THB 16.000
3 personen = THB 12.000
4 en meer personen = THB 10.000

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

Toers Wij organiseren tours voor u in Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Hotels Wij kunnen hotels voor u boeken in bijna iedere stad in elke prijsklasse. Rondreizen Een rondreis is inclusief alle transport, accomodatie en tours. Ook kunnen wij voor u een speciale tour op maat maken. Speciale Aanbiedingen Zie onze speciale aanbiedingen voor reizen.

Thailand Treks is lid van de Tourist Authority van Thailand (TAT) en is geregistreerd onder nummer 22-0235. Wij zijn er trots op om al meer dan 20 jaar reizen in Thailand en buurlanden te organiseren en specialiseren ons in reizen op maat en familiereizen.

Web Design by JLT