Thailand Treks | Thailand Tours and Thailand Holidays

Custom Itineraries

Het Onbekende Noord-Oosten

262.00 / Per Persoon

Dag 1

We rijden naar het Khao Yai nationaal park, grootste van Thailand met nog veel groot wild, o.a. tijgers en olifanten. We maken hier een natuurwandeling in een echt tropisch bos en bezoeken de waterval waar de film “The Beach” met Leonardo di Caprio opgenomen is. We overnachten in een lodge bij het park.

Dag 2

We rijden het hart van het noord-oosten in, een gebied dat bijna niet bezocht wordt maar erg de moeite waard is. Hier lijkt het wel of de tijd stil heeft gestaan. In de plaatsjes Dan Kwian en Pak Tong Chai bezoeken we een paar fabriekjes waar men in tegenstelling tot in veel andere plaatsen in Thailand nog werkelijk potten bakt en zijde weeft zonder gebruik van moderne machines. In Phimai bezoeken we de prachtige Khmer ruines van Phimai die in dezelfde stijl gebouwd zijn als de beroemde Angkor Wat in Cambodja, deze gebieden behoorden ooit tot hetzelfde land. Hier hebben we een traditionele lunch bij een 500 jaar oude heilige ficusboom die zo groot is als een heel bos. Dan naar ons hotel in Khon Kaen.

Dag 3

’s Ochtends gaan we  naar een natuurpark waar we een wandeling maken in een gebied met allerlei grillig gevormde rotsen en mooie uitzichten die gevormd zijn door een vroegere route van de Mekong Rivier. Een van de tempels heeft een gigantische groot rotsblok als dak, sommige van deze ‘rots-tempels’ zijn nog steeds in gebruik. In het park zult u ook oude tekens en legendes van vroegere beschavingen ontdekken. De gids zal u attent maken op de zeer oude rotsschilderingen. (1500-4000 jaar voor Christus). Dan een schitterende route langs de uit de Vietnam tijd bekende Mekong rivier naar Chiang Khan waar we slapen in een teakhouten guesthouse meteen aan de oevers van de Mekong rivier. Simpele accomodatie met gedeelde badkamer maar enorm sfeervol. Mogelijkheid om een boottocht te maken op de Mekong rivier en een diner bij te wonen met traditionele muziek en dans uit het noord oosten.

Dag 4

Bij het opkomen van de zon is er de kans om te zien hoe iedere familie in Chiang Khan hun giften geeft aan de monniken in hun saffraangele gewaden. Na het ontbijt een rit naar een groot stuwmeer waar we een vlot nemen waarop we picknicken. Lekker zwemmen en luieren. Onderweg komen we nog langs de wijngaarden van Chataeu de Loei. Daarna via een prachtige bergroute over bergen en door dichte jungle naar Phitsanulok waar we overnachten. Tijdens deze rit rijdt u langs een aantal nationale parken, dit is één van de mooiste routes in Thailand !.

Dag 5

We rijden naar de oude hoofdstad Sukothai waar we fietsen huren en zo langs prachtige tempelruines en lotusvijvers glijden. Dan naar Lampang waar we de prachtige teakhouten tempel en de junglemarkt bezoeken. Aan het eind van de middag eindigt deze toer in Chiang Mai.

Inclusief:

Accommodatie met ontbijt
Aircon auto met chauffeur voor 5 dagen
Engelssprekende gids

Exclusief:

Andere maaltijden
Entreegelden
Persoonlijke uitgaven en tips

PRIJS: € 449 / pp / Minimum: 2 persons
PRIJS: € 262 / pp / Minimum: 4 persons

NB: The North East of Thailand is still to this day rarely visited, and in this fact is why it is so worth making the effort to go because of it’s beautiful nature, national parks, centuries old temples and villages where time stood still.

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

Toers Wij organiseren tours voor u in Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Hotels Wij kunnen hotels voor u boeken in bijna iedere stad in elke prijsklasse. Rondreizen Een rondreis is inclusief alle transport, accomodatie en tours. Ook kunnen wij voor u een speciale tour op maat maken. Speciale Aanbiedingen Zie onze speciale aanbiedingen voor reizen.

Thailand Treks is lid van de Tourist Authority van Thailand (TAT) en is geregistreerd onder nummer 22-0235. Wij zijn er trots op om al meer dan 20 jaar reizen in Thailand en buurlanden te organiseren en specialiseren ons in reizen op maat en familiereizen.

Web Design by JLT