Thailand Treks | Thailand Tours and Thailand Holidays

Custom Itineraries

Familierondreis Exotische jungle en Witte stranden (16 dagen)

Ä 900.00 / Per Person

Dag 01 Aankomst in Bangkok
Afhankelijk van je vlucht kom je in de loop van de dag aan op Suvarnabhumi Bangkok luchthaven (spreek uit: Su-wan-na-poem) waar wij jullie ophalen en naar het hotel brengen. Nadat je de bagage heb opgehaald loop je door naar de aankomsthal waar onze gids jullie welkom heet met een traditionele bloemenslinger. De transfer naar het hotel duurt ongeveer 45 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. ¬†Verblijf in Royal Hotel (dit is een eenvoudig hotel op een zeer goede lokatie vlakbij Khao San Road backpackersbuurt).¬†Daarna kun je heerlijk bijkomen van de lange reis. Jullie kunnen bijvoorbeeld heerlijk ontspannen bij het zwembad van het hotel terwijl de kinderen lekker in het zwembad spelen. Of bezoek het grootste aquarium van Zuid-Oost Azi√ę in Siam Ocean World. Hier leven meer dan 30.000 dieren die je nieuwsgierig aanstaren van achter het glas. Haaien met een rij blinkende tanden, glibberige kwallen en kreeften met enorme scharen, ze wonen hier allemaal.

Dag 02  Stadstour Bangkok
Na het ontbijt brengen jullie samen met de gids een bezoek aan China Town. Jullie wandelen door een wirwar van steegjes en brengen ook een bezoek aan de Chinese markt en de beroemde bloemenmarkt waar dagelijks ontelbare bloemen verhandeld worden. Daarna wandelen we richting de rivier, eerst vaar je een stuk per lokale boot over de Chao Praya rivier. Onderweg zie je enorme hotels en wolkenkrabbers, maar ook prachtige tempels.¬†Je vervolgt je weg per longtailboot. In Bangkok zijn vele kanalen die men in het Thais ‚Äėklongs‚Äô noemt. Veel mensen wonen in houten huizen op palen langs deze klongs. Op de veranda‚Äôs zijn kinderen druk aan het spelen. Onderweg varen bootjes voorbij waarmee de post wordt bezorgd. Wanneer de kinderen visvoer in het water gooien, zul je verbaasd zijn over het enorme aantal meervallen dat uit het bruinige water naar de oppervlakte zwemt. Druk spartelend proberen ze wat eten te bemachtigen. De laatste boot is het spannends: een zgn raketboot. Deze ‚ÄėJames Bond boot‚Äô gaat razend snel en brengt je naar de smalste klongs. Voel hoe je wind door je haren waait terwijl je langs groene plantages zoeft waar onder andere kokosnoten worden verbouwd. Na deze enerverende boottocht stap je over op een longtailboot die je terug brengt naar een pier vlakbij het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dag 3: Bangkok vrije dag
Vandaag is ter vrije besteding. Verken de stad per tuktuk, breng een bezoekje aan het Grand Palace, een van de tempels of bezoek één van de vele warenhuizen. Of maak er een ontspannen dag van en bezoek de visspa, waar tientallen visjes zachtjes aan je voeten knabbelen. En voor de middag is er uiteraard het zwembad om even lekker te spetteren.
Een andere leuke manier om de stad te verkennen is de bekende fietstocht door onbekend Bangkok Voor kinderen zijn er speciale kinderfietsen. Indien ze te jong zijn, dan kunnen ze achterop zitten in een fietsstoeltje. Al fietsend kom je op plekken waar je anders niet komt.  Samen met de gids verkennen jullie de smalle straatjes, Thaise huisjes, marktjes en tempels in deze levendige wijk. Per ferryboot steken we  vervolgens de Chao Phraya rivier over naar het Thonburi district. Hier gaat de fietstocht verder waarbij jullie terug in de tijd gaan,  ver van alle wolkenkrabbers in de stad. Hier is het rustig en groen, een enorm contrast. De route wordt in een aangenaam tempo afgelegd waarbij diverse stops gemaakt worden. 

Dag 04 Drijvende markt en River Kwai
In de vroege morgen worden jullie opgehaald vanuit de lobby van het hotel. De tocht gaat eerst naar Damnoen Saduak, een van de laatst overgebleven ‚Äúdrijvende markten‚ÄĚ in de buurt van Bangkok. De traditionele verkoop vindt hier plaats vanuit kleine boten. Vroeger werd hier voornamelijk levenswaar verkocht, tegenwoordig is het een toeristische trekpleister waar van alles en nog wat verkocht wordt. ¬†Zodra je vlakbij de drijvende markt bent, verruil je de minibus voor een snelle longtailboot. Hiermee vaar je door een prachtige groene oase naar de drijvende markt. Onderweg varen monniken voorbij die schaaltjes met eten meenemen dat gedoneerd is door de lokale bevolking. Eenmaal aangekomen bij de drijvende markt kom je in een andere Wereld terecht. Behendig varen de Thai hun bootjes met allerlei koopwaar rond. Er zijn zelfs bootjes waarop noodles worden bereid.Wandel rond terwijl er overal druk wordt onderhandeld om tot de juiste prijs te komen. Na ons bezoek aan de markt in de ochtend gaan we verder naar Kanchanaburi waar Aziatische dwangarbeiders en krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog de roemruchte Birma-spoorweg hebben aangelegd. Hier brengen we een bezoek aan de Hell Fire Pass Memorial, dat het verhaal van de aanleg van de beruchte spoorlijn vertelt. Vervolgens vertrekken we met een longtailboot naar een heel bijzondere accommodatie, de Jungle Rafts. De Jungle Raft is een uniek drijvend hotel gelegen te midden van jungle, gebouwd van hout en bamboe. De kamers, hoewel eenvoudig, hebben ieder een badkamer met douche en toilet en een veranda met hangmat. Er is geen elektriciteit maar de prachtige omgeving maakt dat meer dan goed. Deze schitterende locatie geeft alle mogelijkheid om volledig tot rust te komen en een te worden met de overweldigende natuur! De namiddag kunnen jullie naar eigen wens invullen; geniet van de rust, bezoek het nabijgelegen dorpje of neem een verfrissende duik in de rivier Na het diner is er de mogelijkheid om een traditionele dansvoorstelling van de lokale bergstam de Mon te bekijken.

Dag 05 Erawan watervallen en Birma spoorlijn 
Na het ontbijt vertrekken we naar de prachtige Erawan watervallen, deze watervallen zoeken zich verspreid over 7 niveaus een weg naar beneden en hebben allen een andere bijzonderheid. Zo zijn er bij een aantal watervallen natuurlijke baden ontstaan waar we kunnen zwemmen in het heldere water en ook kunnen we bijvoorbeeld bij de laatste (en dus hoogste) waterval over de rotsen omhoog klimmen. Het uitzicht is hier zeker de moeite waard. ¬†Probeer in ieder geval plateau 5 te bereiken, die vinden wij persoonlijk het allermooist. Vergeet je zwemkleding niet, want het is heerlijk om na de klim in het heldere water te plonzen. Hoor je af en toe geritsel in de bomen? Dat is heel goed mogelijk, want hoog in de bomen slingeren de apen vrolijk heen en weer. Dan gaan we op weg naar het station van Nam Tok en maken een rit met de Death Railway trein over de Birma spoorweg. Vele krijgsgevangenen waren nachtenlang bezig om rotsen uit te hakken, ¬†spoordijken en bruggen te bouwen. Jullie krijgen vandaag de kans om tijdens deze treinrit een reis door te geschiedenis te maken. Gelukkig rijdt de trein niet al te snel en heel voorzichtig over de gevaarlijk uitziende houten viaducten, zodat we goed kunnen genieten van de prachtige vergezichten. ‚Äės Middags komen we aan in aan in het Thai Garden Inn waar we bij het zwembad kunnen bijkomen van de trip.

Dag 06 (O) Ayutthaya oude hoofdstad
Na het ontbijt bezoeken we een bezienswaardigheid die tijdens jullie verblijf niet mag ontbreken: de Bridge over the River Kwai. Vervolgens een bezichtiging aan de geallieerden begraafplaats. Na dit bezoek reizen we door naar Ayuthaya dat in de 17de eeuw als een van de mooiste steden van heel Azi√ę werd beschouwd. Hier bevinden zich meer dan 1.700 tempels en 4.000 afbeeldingen van Boeddha. Na een vier jaar durende oorlog met Birma is de stad in 1767 bijna volledig verwoest. De overgebleven ru√Įnes getuigen van een bijzonder en roemrijk verleden. We bezoeken ¬†ook de Wat Chai Wattanaram die met zijn prestigieuze ligging aan de rivier tot een der mooiste tempels van heel Azi√ę gerekend kan worden. ¬†. Aan het einde van de dag nemen we hier de nachttrein naar Chiang Mai

Dag 07 Chiang Mai roos van het noorden
Aankomst in Chiang Mai en prive transfer naar Little Village, een familieresort bestaande uit 7 teakhouten bungalows op palen in traditionele Thaise stijl met 1 of 2 slaapkamers Relax op het grote priveterras met een uitzicht over het zwembad en de tropische tuin. De kinderen kunnen gebruik maken van trampoline, speeltuin, tafeltennis of bordspelen. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 08 Fietstocht en bezoek aan schooltje
Ervaar het Thaise platteland per fiets. Wij starten vanaf het resort, onderweg passeren we traditionele dorpjes met houten huizen op palen en  fietsen over smalle wegen langs de rijstvelden. Soms zien we waterbuffels oversteken of kinderen die verbaasd zijn om buitenlanders in hun dorp te zien We stoppen bij een lokale dorpsschool waar we samen met de kinderen in de schoolbanken kunnen.

Dag 09 Vrije dag
Tijdens deze vrije dag kunnen jullie olifanten gaan verzorgen. Hier maken we een dag uit het leven van een Mahout (Olifanteneigenaar) mee. De gids geeft eerst nuttige informatie over de Thaise olifanten en we krijgen instructies voor het begeleiden en het berijden van je eigen olifant en krijgt de kans om hen te voeden. Na de lunch is het tijd om te laten zien wat we geleerd hebben, je zit op de rug van een olifant zonder stoeltje en probeert hem te controleren tijdens de rit door de mooie natuur, oa loopt de olifant door de rivier. Daar krijg je nieuwe vaardigheden in het baden en het wassen van je olifant. 
Andere mogelijkheden zijn een Thaise kookcursus waarbij de kinderen de maaltijd bereiden en de ouders kunnen genieten van een Thaise massage

Dag 10 Jungletocht 
We rijden naar ¬†naar Mae Wang. Hier bezoeken we de lokale markt en gaan daarna naar een Shan dorp waar we lunchen. Vervolgens naar het olifantenkamp waar we een rit maken op deze prachtige dieren. Dan wandelen we naar een Karendorp. ¬†Tijdens een trekking zitten er zelden of nooit hele vlakke stukken in de route. Een van onze gidsen zegt altijd ¬†‚Äúsame same Holland‚ÄĚ als hij gevraagd wordt over de route van die dag maar hij is dan ook nog nooit in Nederland geweest. De paden waar over we lopen worden gebruikt door de lokale mensen. Soms is het pad overgroeid en moet de gids met zijn kapmes aan het werk. We lopen door dicht bos, open stukken, plantages van de bergmensen en soms langs of door riviertjes. Als u wilt kunt u een drager huren om uw bagage te dragen. Aan het eind van de middag komt u aan in het bergdorp. Wij raden aan om niet te wachten tot zonsondergang met het klaarmaken van uw slaapplaats, veel dorpen beschikken nog niet over elektriciteit. De gids zal zich bezighouden met het klaarmaken van de maaltijd. U zult zich verbazen over de smakelijke maaltijden in deze primitieve omstandigheden. Het is leuk om nog even het dorp in te lopen en contact te maken met de mensen. Na het eten zit iedereen bij het gastgezin en worden er met handen en voeten de mooiste gesprekken gevoerd. Bij geschikt weer kunnen we soms een kampvuur maken. Misschien is er wel iemand die een gitaar heeft. De mensen in de dorpen slapen heel vroeg omdat zij zoveel mogelijk gebruik willen maken van het daglicht. Zij staan dan ook heel vroeg weer op. We overnachten in een van de huizen van de Karen stam, deze mensen zijn naar Thailand gekomen vanuit Birma

Dag 11 Jungletocht
Uw nachtrust zal een stuk minder zijn dan u gewend bent door de primitieve manier van slapen en allerlei geluiden van het dorp om u heen zoals kraaiende hanen en knorrende varkens. Echter een ervaring om nooit meer te vergeten. We wandelen verder op weg naar het ontmoetingspunt waar onze auto ons ophaalt om ons naar het startpunt van de vlottentocht te brengen. We varen ongeveer 1 uur over de rivier. Na de lunch gaan we terug richtign Chiang Mai waar we in de middag aankomen. We overnachten vandaag in het centrum van Chiang Mai en jullie kunnen de beroemde avondmarkt bezoeken of het oude stadscentrum ontdekken.

Dag 12 Chiang Mai en trein naar Bangkok
De avonturiers kunnen vandaag naar de jungle om daar aan kabels die hoog in de bomen gespannen zijn te gaan tokkelen. Andere mogelijkheden zijn een bezoek aan een weeshuis of het parasoldorp Bor Sang waar kinderen hun eigen parasol kunnen beschilderen of naar het Tijger Kingdom.¬†Aan het einde van de middag nemen we de nachttrein naar Bangkok. Neem een lekkere warme trui of een vest mee, want het kan ‚Äės avonds afkoelen in de nachttrein.

Dag 13 Naar het strand
In de ochtend aankomst in Bangkok en transfer naar de haven van Ban Phe in 2.5 uur.  Hier gaan jullie aan boord van de lokale veerboot om naar het eiland Koh Samet te varen.  Koh Samet is een heerlijk tropisch eiland met poederwitte stranden en een azuurblauwe zee. Een heerlijk eiland om je vakantie af te sluiten.

Dag 14+ 15 : Koh Samet
De komende dagen is het heerlijk ontspannen op één van de prachtige stranden. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen. In de branding een groot zandkasteel bouwen bijvoorbeeld. Of snorkelen en op zoek gaan naar de vissen die ze eerder hebben gezien in Siam Ocean World. Een aantal dagen om heerlijk te spenderen in Koh Samet. Ontspan aan het zwembad van het hotel, bouw zandkastelen op het strand, ga heerlijk pootje baden in het helderblauwe zeewater en kom helemaal tot rust.

Dag 16: Koh Samet ‚Äď Bangkok
Vandaag is het helaas alweer tijd om Koh Samet te verlaten. Vele mooie herinneringen rijker vertrek je naar de luchthaven van Bangkok voor jullie vlucht naar Nederland. 

 

Bij deze reis zit al een strandvakantie inbegrepen op Koh Samet. U kunt de lengte van uw strandverblijf aanpassen en het is ook mogelijk om een andere strandbestemming te kiezen. Wij berekenen dan een nieuwe prijs.

De reis is exclusief de internationale vlucht, rekent u op een bedrag tussen 600-700 euro per persoon afhankelijk van het seizoen. Wij kunnen u helpen de voordeligste vluchten te boeken.

In plaats van een jungletocht met overnachting bij een bergstam is het ook mogelijk om te overnachten in het hotel en dagtochten te maken. Informeert u welke mogelijkheden er zijn.

In plaats van de nachttrein op Dag 12 kunt u ook kiezen voor een vlucht naar Bangkok en 1 overnachting extra op het strand (of de reis met 1 nacht inkorten). Informeert u welke mogelijkheden er zijn.

Prijzen zijn inclusief:
Alle vervoer op privebasis
Engelssprekende gids
Alle hotelovernachtingen incl ontbijt

Prijzen zijn exclusief:
Overige maaltijden
Entreegelden
Drankjes
Souvenirs
Fooien
Uitgaven van persoonlijke aard

 

Totaalprijs 2 volwassenen en 1 kind (1 kamer) = 3.000 euros 
(1000 euros per persoon)

Totaalprijs 2 volwassenen en 2 kinderen (2 kamers) = 3.600 euros 
(900 euros per persoon)

Totaalprijs 2 volwassenen en 3 kinderen (2 kamers) = 4.000 euros 
(800 euros per persoon)

Totaalprijs 2 volwassenen en 4 kinderen (2 of 3 kamers) = 4.500 euros 
(750 euros per persoon)

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

Toers Wij organiseren tours voor u in Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Hotels Wij kunnen hotels voor u boeken in bijna iedere stad in elke prijsklasse. Rondreizen Een rondreis is inclusief alle transport, accomodatie en tours. Ook kunnen wij voor u een speciale tour op maat maken. Speciale Aanbiedingen Zie onze speciale aanbiedingen voor reizen.

Thailand Treks is lid van de Tourist Authority van Thailand (TAT) en is geregistreerd onder nummer 22-0235. Wij zijn er trots op om al meer dan 20 jaar reizen in Thailand en buurlanden te organiseren en specialiseren ons in reizen op maat en familiereizen.

Web Design by JLT