Thailand Treks | Thailand Tours and Thailand Holidays

Custom Itineraries

Natuur en Cultuur (12 Dagen)

387.00 / Per Persoon

Dag 1
Aankomst in Bangkok waar wij u ophalen en naar het hotel brengen.. Rest van de dag op eigen gelegenheid.

Dag 2 (O)
Ontdek Bangkok op eigen gelegenheid, ga bijvoorbeeld naar het Koninklijk Paleis of maak een boottocht door de kanalen van Bangkok

Dag 3 (O)
‘s Morgens brengen wij u naar het busstation waar u de bus neemt naar Pak Chong. Hier halen wij u op en brengen u naar het resort waar wij een kamer voor u gereserveerd hebben. De rest van de dag is ter vrije besteding, als u wilt dan kan het resort een trip naar de vleermuizengrot organiseren. Hier vliegen meer dan 1 miljoen vleermuizen tegen zonsondergang uit, een fantastisch gezicht.

Dag 4 (O)
We rijden naar het Khao Yai nationaal park, grootste van Thailand met nog veel groot wild, o.a. tijgers en olifanten. We maken hier een natuurwandeling in een echt tropisch bos en u krijgt een goede indruk van de overweldigende natuur. We lunchen bij de waterval waar de film “The Beach” met Leonardo di Caprio opgenomen is, u kunt hier zwemmen. Dan verder naar het Khao Kiaw viewpoint, het hoogste punt in het park op 1188  meter. We kunnen hier genieten van een fantastische zonsondergang. In plaats van terug te gaan naar het resort kunnen we (optioneel) een nachtsafari maken waarbij we met grote schijnwerpers op zoek gaan naar tijgers, olifanten en ander wild. We moeten hiervoor permissie vragen aan de parkrangers.

Dag 5 (O)
Na het ontbijt hebben we nog wat vrije tijd, daarna brengen wij u naar het treinstation van Pak Chong waar u de trein neemt naar Ayutthaya. Daar aangekomen kunt u per lokalew taxi zelf naar het Uthong Inn Hotel waar wij een kamer voor u hebben gereserveerd. De middag kunt u besteden aan het verkennen van deze oude hoofdstad per fiets of tuk tuk.

Dag 6 (O)
De express aircon trein vertrekt om 09.30 uur en u komt vroeg in de middag aan in Phitsanulok. Uw hotel ligt meteen tegenover het treinstation. ‘s Middags kunt u de beroemde Wat Yai bezoeken met een van de meest vereerde boeddhabeelden in Thailand. Vergeet u niet om ;s avonds de gezellige avondmarkt aan de rivier te bezoeken, u kunt daar naartoe met een samlor (fietstaxi)

Dag 7 (O)
Onze chauffeur haalt u op bij het hotel en brengt u naar de 1e hoofdstad van Thailand, Sukothai. Dit prachtige historische park met mooie tempels en lotusvijvers kunt u bezichtigen per fiets.  Dan terug naar het fietsverhuurbedrijf waar uw chauffeur op u wacht en u terug naar Phitsanulok brengt. Hier neemt u de trein naar Chiang Mai. De trein rijdt door een prachtig berglandschap en u komt vroeg in de avond aan. Ook hier halen wij u op en brengen u naar het hotel.

Dag 8 (O, L)
Vrije dag in Chiang Mai, maak bv een mooie fietstour over het platteland nabij Chiang Mai of doe een Thaise kookcursus

Dag 9 (O, L)
We rijden naar het nationale park  en gaan in totaal 45 kilometer klimmen. 5 kilometer onder de top  stoppen we bij 2 prachtige pagodes die gebouwd zijn ter gelegenheid van de 60e verjaardag van respectievelijk de koning en de koningin. Vanuit de linkerpagode (die van de koning) heb je een prachtig uitzicht. We rijden de laatste 5 kilometer naar de top (2565 meter) waar een radarstation staat (geen foto’s !). Hier maken we een wandeling door prachtig bos met ook vele mossen, een hele bijzondere sfeer. Na de lunch stoppen we bij een Karendorpje, een van de grootste bergstammen in Thailand afkomstig uit Birma Ze zijn gevlucht omdat ze onderdrukt werden door het militaire regime. Ze leven nog behoorlijk primitief in huizen op palen met meestal geen electriciteit. Ook hebben ze een eigen klederdracht, de ongetrouwde meisjes dragen witte gewaden, de getrouwde vrouwen rode of paarse rokken. Dan is het tijd voor de prachtige Vachirathan waterval, we kunnen hier zwemmen. Laat in de middag terug naar Chiang Mai,

Day 10 (O,L)
Ervaar het Thaise platteland per fiets. Wij starten in Chiang Mai waar wij u ophalen bij uw hotel en in ongeveer 20 minuten per auto naar een klein dorpje brengen in het Doi Saket district. We passeren onderweg traditionele dorpjes met houten huizen op palen, fietsen over smalle wegen langs de rijstvelden en stoppen bij een meer in een prachtig berglandschap. Soms zien we waterbuffels oversteken of kinderen die verbaasd zijn om buitenlanders in hun dorp te zien.

Dag 11 (O)
Vrije dag in Chiang Mai, maak bv een mooie fietstour over het platteland nabij Chiang Mai of doe een Thaise kookcursus. 

Dag 12
Na het ontbijt is deze tour afgelopen, u kunt langer in Chiang Mai blijven en het noorden verkennen of uw reis afsluiten aan het strand

.

Vertrek: Iedere Dag

Inclusief:

Alle accomodatie in 3 sterren hotels met ontbijt
Transfer van het vliegveld naar het hotel
Transfer hotel-busstation Bangkok
Transfer bus station-hotel Khao Yai
Transfer hotel Khao Yai- treinstation
Trein Pak Chong-Ayutthaya
Dagtrein Ayutthaya-Phitsanulok-Chiang Mai
Prive transport Phitsanulok-Sukothai-Phitsanulok
Transfer trein station-hotel Chiang Mai
Transfer hotel Chiang Mai-treinstation
Nachttrein Chiang Mai-Bangkok aircon couchettes

Maaltijden zoals genoemd

(O= Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)

Exclusief:

Andere maaltijden, Entreegelden, evt. Fooien, Drankjes, Uitgaven van persoonlijke aard.

Hotels:

Bangkok – Royal Hotel
Khao Yai – Jungle House
Ayutthaya – Krung Sri Hotel
Phitsanulok – Amarin Nakhorn Hotel
Chiang Mai – Chiang Mai Gate Hotel
Chiang Rai – Golden Triangle Inn

Als u langer op het strand wilt blijven dan kunnen wij dit voor u regelen.

Vertrek: elke dag

PRIJS: THB 18.000 / PP / Minimum: 2 personen
PRIJS: THB 16.250 / PP / Minimum: 4 personen

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

Toers Wij organiseren tours voor u in Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Hotels Wij kunnen hotels voor u boeken in bijna iedere stad in elke prijsklasse. Rondreizen Een rondreis is inclusief alle transport, accomodatie en tours. Ook kunnen wij voor u een speciale tour op maat maken. Speciale Aanbiedingen Zie onze speciale aanbiedingen voor reizen.

Thailand Treks is lid van de Tourist Authority van Thailand (TAT) en is geregistreerd onder nummer 22-0235. Wij zijn er trots op om al meer dan 20 jaar reizen in Thailand en buurlanden te organiseren en specialiseren ons in reizen op maat en familiereizen.

Web Design by JLT