Thailand Treks | Thailand Tours and Thailand Holidays

Custom Itineraries

Onbekend Thailand (12 Dagen)

490.00 / Per Persoon

Dag 1
Aankomst in Bangkok waar wij u ophalen en naar het hotel brengen.. Rest van de dag op eigen gelegenheid.

Dag 2 (O)
Ontdek Bangkok op eigen gelegenheid, ga bijvoorbeeld naar het Koninklijk Paleis of maak een boottocht door de kanalen van Bangkok

Dag 3 (O, L, D) 
Vroeg vertrek naar Kanchanaburi, 130 kilometer ten westen van Bangkok. Een kort bezoek aan het JEATH-museum, waar een verzameling tekeningen en voorwerpen met betrekking tot de beruchte Birma Spoorlijn tentoongesteld zijn. Het museum is een replica van een jappenkamp. Een bezoek aan ee้n van de twee grote oorlogsbegraafplaatsen in Kanchanaburi staat ook op het programma. Hierna zult u de beroemde Bridge over the River Kwai bezichtigen. Hierna vertrekt u met een zgn. longtail boot voor een schitterende tocht over de Rivier de Kwai naar de River Kwai Jungle Rafts. Hier krijgt u een heerlijke lunch geserveerd. Dan maakt u een spannende boottocht om vervolgens de Hell Fire Pass te bezichtigen. Bij terugkomst op de rafts krijgt u een uitstekend diner, waarna er traditionele Mon dansen te zien zijn. De Mon leven voornamelijk in Birma en de opvoering is daarom uniek in Thailand. U overnacht in een uniek drijvend hotel, gelegen temidden van de jungle van Kanchanaburi. Het is gebouwd van hout en bamboe en wordt ook wel Floatel genoemd. Alleen bereikbaar met de boot biedt Jungle Rafts een unieke mogelijkheid te ontsnappen aan het jachtige leven van alledag, en een te worden met de overweldigende natuur. De kamers, hoewel eenvoudig, hebben een eigen badkamer met douche en toilet en een veranda met hangmatten. Geen elektriciteit, maar in de avond sfeervolle verlichting met olielampen.

Dag 4 (O,L,D)
Na het ontbijt gaat u het authentieke dorp van de Mon-stam bezoeken. De overweldigende natuur met dichte, bergachtige jungle is het decor geweest van de bekende film ‘The Deerhunter’. Rond het middaguur terug op de Jungle Rafts, waar een Thaise/Birmaanse lunch wordt geserveerd. De middag is vrij ter besteding; geniet van de rust luierend in een hangmat, of neem een verfrissende duik in de rivier. Het is ook mogelijk een tocht te maken op een olifant (niet inclusief de tour prijs). Diner en overnachting op de Jungle Rafts.

Dag 5 (O,L) 
’s Ochtends vrij tot u naar de pier gaat voor weer een heerlijke maaltijd. Met de boemeltrein wordt de reis voortgezet naar het eindpunt, het plaatsje Nam Tok. Houd (video-) camera klaar wanneer het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de Rivier de Kwai. Na uw treinreis wordt u teruggebracht naar uw hotel in Bangkok, waar u laat in de middag zult aankomen.

Dag 6 (O) 
We rijden naar het Khao Yai nationaal park, grootste van Thailand met nog veel groot wild, o.a. tijgers en olifanten. We maken hier een natuurwandeling in een echt tropisch bos en bezoeken de waterval waar de film “The Beach” met Leonardo di Caprio opgenomen is. We overnachten in een lodge bij het park.

Dag 7 (O)
We rijden het hart van het noord-oosten in, een gebied dat bijna niet bezocht wordt maar erg de moeite waard is. Hier lijkt het wel of de tijd stil heeft gestaan. In de plaatsjes Dan Kwian en Pak Tong Chai bezoeken we een paar fabriekjes waar men in tegenstelling tot in veel andere plaatsen in Thailand nog werkelijk potten bakt en zijde weeft zonder gebruik van moderne machines. In Phimai bezoeken we de prachtige Khmer ruines van Phimai die in dezelfde stijl gebouwd zijn als de beroemde Angkor Wat in Cambodja, deze gebieden behoorden ooit tot hetzelfde land. Hier hebben we een traditionele lunch bij een 500 jaar oude heilige ficusboom die zo groot is als een heel bos. Dan naar ons hotel in Khon Kaen.

Dag 8 (O)
’s Ochtends gaan we naar een natuurpark waar we een wandeling maken in een gebied met allerlei grillig gevormde rotsen en mooie uitzichten die gevormd zijn door een vroegere route van de Mekong Rivier. Een van de tempels heeft een gigantische groot rotsblok als dak, sommige van deze ‘rots-tempels’ zijn nog steeds in gebruik. In het park zult u ook oude tekens en legendes van vroegere beschavingen ontdekken. De gids zal u attent maken op de zeer oude rotsschilderingen. (1500-4000 jaar voor Christus). Dan een schitterende route langs de uit de Vietnam tijd bekende Mekong rivier naar Chiang Khan waar we slapen in een teakhouten guesthouse meteen aan de oevers van de Mekong rivier. Simpele accomodatie met gedeelde badkamer maar enorm sfeervol. Mogelijkheid om een boottocht te maken op de Mekong rivier en een diner bij te wonen met traditionele muziek en dans uit het noord oosten.

Dag 9 (O) 
Bij het opkomen van de zon is er de kans om te zien hoe iedere familie in Chiang Khan hun giften geeft aan de monniken in hun saffraangele gewaden. Na het ontbijt een rit naar een groot stuwmeer waar we een vlot nemen waarop we picknicken. Lekker zwemmen en luieren. Onderweg komen we nog langs de wijngaarden van Chataeu de Loei. Daarna via een prachtige bergroute over bergen en door dichte jungle naar Phitsanulok waar we overnachten. Tijdens deze rit rijdt u langs een aantal nationale parken, dit is één van de mooiste routes in Thailand !

Dag 10 (O)
Dichtbij Phitsanulok ligt Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand, welke werd verlaten toen de macht en invloed van Ayutthaya, de tweede hoofdstad, toenam in de 12e eeuw. Er worden fietsen gehuurd om door deze prachtige historische stad/park te fietsen. De gids verstrekt een plattegrond zodat u ook zelf de weg kunt vinden in dit doolhof van ruïnes, stadswallen en waterpartijen. Via een mooie route rijden we vervolgens naar Chiang Mai, onderweg bezoeken we de jungle markt in Thung Kwian waar de raarste produkten verkocht worden.

Dag 11 (O)
Vrije dag in Chiang Mai, maak bv een mooie fietstour over het platteland nabij Chiang Mai of doe een Thaise kookcursus.

Dag 12 (O)
Na het ontbijt is deze tour afgelopen, u kunt langer in Chiang Mai blijven en het noorden verkennen of uw reis afsluiten aan het strand. 

 

 

Inclusief:

Alle accomodatie in 3 sterren hotels met ontbijt (behalve tijdens Trek), 
Transfer van het vliegveld naar het hotel op Dag 01
River Kwai Tour incl. alle maaltijden
Prive auto met chauffeur van Dag 06-10 
Olifanten Safari Tour op Day 11
Engelssprekende gids

Maaltijden zoals genoemd

(O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)

Exclusief:

Overige maaltijden en entreegelden

Hotels:

Bangkok – Royal Hotel
Kanchanaburi-Jungle Rafts
Khao Yai-Jungle House
Khon Kaen-Kosa Hotel
Chiang Khan – Chiang Khan River View
Phitsanulok – Amarin Lagoon
Chiang Mai – Chiang Mai Gate Hotel
Hua Hin = Hua Hin Grand

Als u niet wilt overnachten op de Jungle Rafts dan kunt u verblijven in het nabij gelegen Resotel waar ze aircon kamers en een zwembad hebben. Vraagt u ons voor de meerprijs.

Als u niet met de nachtbus wilt op Dag 12 dan kunnen wij een vlucht naar Bangkok voor u regelen met aansluitend privevervoer naar uw strandbestemming. U heeft dan daar een extra nacht, vraagt u ons voor de meerprijs.

Als u langer op het strand wilt blijven dan kunnen wij dit voor u regelen.

Vertrek: Iedere dag

PRIJS: THB 28.500 / PP / Minimum: 2 personen
PRIJS: THB 20.500 / PP / Minimum: 4 personen

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

Toers Wij organiseren tours voor u in Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Hotels Wij kunnen hotels voor u boeken in bijna iedere stad in elke prijsklasse. Rondreizen Een rondreis is inclusief alle transport, accomodatie en tours. Ook kunnen wij voor u een speciale tour op maat maken. Speciale Aanbiedingen Zie onze speciale aanbiedingen voor reizen.

Thailand Treks is lid van de Tourist Authority van Thailand (TAT) en is geregistreerd onder nummer 22-0235. Wij zijn er trots op om al meer dan 20 jaar reizen in Thailand en buurlanden te organiseren en specialiseren ons in reizen op maat en familiereizen.

Web Design by JLT