Thailand Treks | Thailand Tours and Thailand Holidays

Custom Itineraries

Thailand Totaal (26 Dagen)

1,130.00 / Per Person

Dag 1 
Aankomst in Bangkok waar wij u ophalen en naar het hotel brengen. Rest van de dag op eigen gelegenheid.

Dag 2 (B)
Tijdens deze tour ontdekt u per Longtail boot het echte traditionele Thaise leven. Kijk uw ogen uit terwijl de omgeving aan u voorbij trekt. U maakt gebruik van een aantal verschillende boten, o.a. expressboten, langstaartboten en zgn. James Bond boten. Vele delen van Bangkok zijn alleen via de Klongs (kanalen) bereikbaar, en u kunt hier de traditionele manier van leven van de Thaise mensen zien die in dit gebied nog veel tropisch fruit als doerian, rambutan, mangistan en kokosnoten verbouwen. Ontdek waarom Bangkok ook wel het “Veneti๋e van het Oosten” wordt genoemd en maak kennis met de verborgen kanten van deze miljoenenstad!

Dag 3 (O)
Ontdek Bangkok op eigen gelegenheid, ga bijvoorbeeld naar het Koninklijk Paleis of maak een fietstocht door onbekend Bangkok

Dag 4 (O,L,D) 
Vroeg vertrek naar Kanchanaburi, 130 kilometer ten westen van Bangkok. Een kort bezoek aan het JEATH-museum, waar een verzameling tekeningen en voorwerpen met betrekking tot de beruchte Birma Spoorlijn tentoongesteld zijn. Het museum is een replica van een jappenkamp. Een bezoek aan  ee้n van de twee grote oorlogsbegraafplaatsen in Kanchanaburi staat ook op het programma. Hierna zult u de beroemde Bridge over the River Kwai bezichtigen. Hierna vertrekt u met een zgn. longtail boot voor een schitterende tocht over de Rivier de Kwai naar de River Kwai Jungle Rafts. Hier krijgt u een heerlijke lunch geserveerd. Dan maakt u een spannende boottocht om vervolgens de Hell Fire Pass te bezichtigen. Bij terugkomst op de rafts krijgt u een uitstekend diner, waarna er traditionele Mon dansen te zien zijn. De Mon leven voornamelijk in Birma en de opvoering is daarom uniek in Thailand. U  overnacht in een uniek drijvend hotel, gelegen temidden van de jungle van Kanchanaburi. Het is gebouwd van hout en bamboe en wordt ook wel Floatel genoemd. Alleen bereikbaar met de boot biedt Jungle Rafts een unieke mogelijkheid te ontsnappen aan het jachtige leven van alledag, en een te worden met de overweldigende natuur. De kamers, hoewel eenvoudig, hebben een eigen badkamer met douche en toilet en een veranda met hangmatten. Geen elektriciteit, maar in de avond sfeervolle verlichting met olielampen.

Dag 5 (O,L,D) 
Na het ontbijt gaat u het authentieke dorp van de Mon-stam bezoeken.  De overweldigende natuur met dichte, bergachtige jungle is het decor geweest van de bekende film ‘The Deerhunter’. Rond het middaguur terug op de Jungle Rafts, waar een Thaise/Birmaanse lunch wordt geserveerd. De middag is vrij ter besteding; geniet van de rust luierend in een hangmat, of neem een verfrissende duik in de rivier. Het is ook mogelijk een tocht te maken op een olifant (niet inclusief de tour prijs). Diner en overnachting op de Jungle Rafts.

Dag 6 (O,L) 
’s Ochtends vrij tot u naar de pier gaat voor weer een heerlijke maaltijd. Met de boemeltrein wordt de reis voortgezet naar het eindpunt, het plaatsje Nam Tok. Houd (video-) camera klaar wanneer het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de Rivier de Kwai. Na uw treinreis wordt u teruggebracht naar uw hotel in Bangkok, waar u laat in de middag zult aankomen

Dag 7 (O) 
We rijden naar het Khao Yai nationaal park, grootste van Thailand met nog veel groot wild, o.a. tijgers en olifanten. We maken hier een natuurwandeling in een echt tropisch bos en bezoeken de waterval waar de film “The Beach” met Leonardo di Caprio opgenomen is. We overnachten in een lodge bij het park.

Dag 8 (O)
We rijden het hart van het noord-oosten in, een gebied dat bijna niet bezocht wordt maar erg de moeite waard is. Hier lijkt het wel of de tijd stil heeft gestaan. In de plaatsjes Dan Kwian en Pak Tong Chai bezoeken we een paar fabriekjes waar men in tegenstelling tot in veel andere plaatsen in Thailand nog werkelijk potten bakt en zijde weeft zonder gebruik van moderne machines. In Phimai bezoeken we de prachtige Khmer ruines van Phimai die in dezelfde stijl gebouwd zijn als de beroemde Angkor Wat in Cambodja, deze gebieden behoorden ooit tot hetzelfde land. Hier hebben we een traditionele lunch bij een 500 jaar oude heilige ficusboom die zo groot is als een heel bos. Dan naar ons hotel in Khon Kaen.

Dag 9 (O)
’s Ochtends gaan we  naar een natuurpark waar we een wandeling maken in een gebied met allerlei grillig gevormde rotsen en mooie uitzichten die gevormd zijn door een vroegere route van de Mekong Rivier. Een van de tempels heeft een gigantische groot rotsblok als dak, sommige van deze ‘rots-tempels’ zijn nog steeds in gebruik. In het park zult u ook oude tekens en legendes van vroegere beschavingen ontdekken. De gids zal u attent maken op de zeer oude rotsschilderingen. (1500-4000 jaar voor Christus). Dan een schitterende route langs de uit de Vietnam tijd bekende Mekong rivier naar Chiang Khan waar we slapen in een teakhouten guesthouse meteen aan de oevers van de Mekong rivier. Simpele accomodatie met gedeelde badkamer maar enorm sfeervol. Mogelijkheid om een boottocht te maken op de Mekong rivier en een diner bij te wonen met traditionele muziek en dans uit het noord oosten.

Dag 10 (O) 
Bij het opkomen van de zon is er de kans om te zien hoe iedere familie in Chiang Khan hun giften geeft aan de monniken in hun saffraangele gewaden. Na het ontbijt een rit naar een groot stuwmeer waar we een vlot nemen waarop we picknicken. Lekker zwemmen en luieren. Onderweg komen we nog langs de wijngaarden van Chataeu de Loei. Daarna via een prachtige bergroute over bergen en door dichte jungle naar Phitsanulok waar we overnachten. Tijdens deze rit rijdt u langs een aantal nationale parken, dit is één van de mooiste routes in Thailand !

Dag 11 (O)
Dichtbij Phitsanulok ligt Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand, welke werd verlaten toen de macht en invloed van Ayutthaya, de tweede hoofdstad, toenam in de 12e eeuw.  Er worden fietsen gehuurd om door deze prachtige historische stad/park te fietsen. De gids verstrekt een plattegrond zodat u ook zelf de weg kunt vinden in dit doolhof van ruïnes, stadswallen en waterpartijen.  Via een mooie route rijden we vervolgens naar Chiang Mai, onderweg bezoeken we de jungle markt in Thung Kwian waar de raarste produkten verkocht worden.

Dag 12 (O)
Vrije dag in Chiang Mai, maak bv een mooie fietstour over het platteland nabij Chiang Mai of doe een Thaise kookcursus.

Dag 13 (O,L,D)
‘s Morgens rijden we Chiang Mai uit en stoppen bij een lokale markt waar de gids eten inkoopt voor de trek en waar u zelf nog uw laatste inkopen kunt doen. Dan rijden we verder de bergen in naar het beginpunt van de trek.  Na de lunch wandelen we in ongeveer 3 uur naar een  mooi bergdorp. We doen het rustig aan en nemen de tijd om onderweg te stoppen om foto’s te nemen en te zwemmen bij een waterval. We  overnachten bij onze gast familie met hun unieke kultuur

Dag 14 (O,L)
We wandelen in ongeveer 2 uur naar het olifantenkamp waar we per olifant een mooie rit door de jungle maken. Na de lunch richting rivier waar onze bamboevlotten al klaar liggen. Omringd door de prachtige natuur zakken we de rivier af tot bij het punt waar onze truck ons ophaalt. Dan terug naar Chiang Mai met een onvergetelijke ervaring

Dag 15 (O)
Vrije ochtend, aan het eind van de middag vertrekt de nachtbus naar Hua Hin

Dag 16
‘s Morgens bent u in Hua Hin, hier aangekomen neemt u een lokale taxi naar het hotel.

Dag 17 (O)
Geniet van uw strandvakantie.

Dag 18 (O)
U heeft nog een volle dag aan het strand, laat in de avond neemt u de slaaptrein naar Surathani.

Dag 19 (L, D)
‘s Morgens komt u in Surathani aan met de nachttrein waar wij u ophalen en naar Tree Tops brengen. U kunt inchecken in uw boomhut die voorzien is van muskietennet, tweepersoons bed, koude douche en toilet. Lunch is gepland rond 13.00 u, mocht u vroeg aankomen dan kunt u relaxen of een korte wandeling maken naar een grot.  Na de lunch op de binnenband van een vrachtauto de jungle rivier Klong Sok afdrijven en u kunt genieten van de schitterende natuur. In deze omgeving komen meer soorten planten en dieren voor dan waar ook ter wereld. Reusachtige bomen van meer dan 50 meter, wilde orchideeen en varens groeien hier. Mocht het door de waterstand niet mogelijk zijn om dit te doen dan wandelen we naar een waterval waar u kunt zwemmen. Na het diner overnacht u in uw boomhut waar u kunt genieten van de geluiden van de jungle. 

Dag 20 (O,L,D)
Na het ontbijt rijden we naar het Raja Phraba meer en gaan we per boot naar de drijvende vlotten.  Relax of zwem tot aan de lunch. Hierna maken we een boottrip naar een drijvend vissersdorpje en stoppen we bij een grot op een klein eilandje waar we kunnen zwemmen. Dan terug naar de boomhutten waar we dineren. In het donker maken we daarna nog een wandelsafari in de jungle.

Dag 21 (O)
We staan heel vroeg op om per kano op zoek te gaan naar dieren, vaak zien we gibbons en neushoornvogels. Koffie en thee worden aan boord van de kano geserveerd. Dan terug naar de vlotten voor het ontbijt. Per boot gaan we vervolgens terug naar het vasteland en transfer naar Surathani. Vanuit hier neemt u de boot naar het tropische eiland Koh Samui.

Dag 21-26 (O)
Geniet van het bounty eiland Koh Samui

Dag 26 (O)
Wij brengen u naar het vliegveld voor de binnenlandse vlucht naar Bangkok die aansluit op uw internationale vlucht

Inclusief:

Alle accomodatie in 3 sterren hotels met ontbijt (behalve tijdens Trek), 
Transfer van het vliegveld naar het hotel op Dag 01
Klong Tour met een aantal verschillende boten
River Kwai Tour incl. alle maaltijden
Prive auto met chauffeur van dag 07-11
Jungle Trek met olifantensafari en vlotvaren incl alle maaltijden
Transfer hotel – bus station op dag 15
Slaapbus Chiang Mai-Hua Hin aircon VIP
Slaaptrein Hua Hin-Surathani 2e klasse couchettes
Driedaagse Tree Tops Tour in Khao Sok Nationaal Park incl. alle maaltijden
Transfer Surathani-hotel Koh Samui 
Transfer hotel-airport Koh Samui
Vlucht Koh Samui-Bangkok

Maaltijden zoals genoemd

(O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)

Exclusief:

Overige maaltijden en entreegelden

Hotels:

Bangkok – Royal Hotel
Kanchanaburi – Jungle Rafts
Khao Yai – Jungle House
Khon Kaen – Kosa Hotel
Chiang Khan – Chiang Khan River View
Phitsanulok – Amarin Lagoon
Chiang Mai – Chiang Mai Gate Hotel
Hua Hin – Hua Hin Grand
Khao Sok National Park – Boomhutten en drijvende vlotten
Koh Samui – Lawana Resort

PRIJS: THB 58.800 / PP / Minimum: 2 personen
PRIJS: THB 47.400  / PP / Minimum: 4 personen

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

Toers Wij organiseren tours voor u in Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Hotels Wij kunnen hotels voor u boeken in bijna iedere stad in elke prijsklasse. Rondreizen Een rondreis is inclusief alle transport, accomodatie en tours. Ook kunnen wij voor u een speciale tour op maat maken. Speciale Aanbiedingen Zie onze speciale aanbiedingen voor reizen.

Thailand Treks is lid van de Tourist Authority van Thailand (TAT) en is geregistreerd onder nummer 22-0235. Wij zijn er trots op om al meer dan 20 jaar reizen in Thailand en buurlanden te organiseren en specialiseren ons in reizen op maat en familiereizen.

Web Design by JLT